Puzzle World

Collection of images puzzle, picture puzzle/riddle, math puzzle/riddles, word puzzle/paheliyan, puzzle/Riddles for kids, puzzle/Riddles for everyone riddles, paheli with answers answer, new puzzle/paheliyan/Riddles of the year/month. Kids Special puzzle/Riddles/Paheli. Hidden word paheliyan. Hidden word puzzles, hidden word riddles

Social Media

Wednesday, October 6, 2021

Intresting math riddles (Tricks)

Intresting math riddles (tricks) 

 दोस्तो अगर आप ढूंढ रहे है  latest collection of Hindi Paheliyan with Answer, Hindi riddles, Paheliyan in Hindi with Answer, हिंदी पहेलियाँ उत्तर के साथ, Funny Paheli in Hindi with Answer, Saral Hindi Paheli with answers, Tough Hindi Paheliyan with Answer, Hindi Paheli, math riddles,fruit riddles, math paheli with Answer, math paheli, whatsapp paheli, whatsapp, riddles.

Riddle #1

How many sides does a circle have?

एक वृत्त के कितने किनारे (sides) होते हैं?

Intresting math riddles (tricks),Maths puzzles with Answer, english puzzle, Hindi math riddles, Hindi Paheliyan with Answer, Hindi riddles, Paheliyan in Hindi with Answer, हिंदी पहेलियाँ उत्तर के साथ, Funny Paheli in Hindi with Answer, Saral Hindi Paheli with answers, Tough Hindi Paheliyan with Answer, Hindi Paheli, math riddles,fruit riddles, math paheli with Answer, math paheli, whatsapp paheli, whatsapp, riddles.

Paheli # 2

How much times you can subtract the number 40 from 85?

कितनी बार आप संख्या 40 को 85 से घटा सकते हैं?

Paheli #3

What can say one math book to the other math book?

एक गणित की किताब, दूसरी गणित की किताब से क्या कहते होंगे?

Paheli #4

 1:3 as 3:5 and 5:4 and four is the magic number. What is the pattern?

1: 3 के रूप में 3: 5 और 5: 4 और चार जादुई संख्या है। पैटर्न क्या है?


Paheli #5

 What will the triangle say to the circle?

वृत्त को त्रिभुज क्या कहेगा?

Paheli #6

 If you look 72° from a microscope by magnifies it 20 times, how much it changes?

यदि आप एक माइक्रोस्कोप से 72° को 20 गुना बढ़ाकर देखते हैं, तो यह कितना बदलता है?

Paheli #7

 A sphere has 3, a circle has 2, and a point has 0. What is it?

एक गोले में 3, एक वृत्त में 2, और एक बिंदु में 0. क्या है?

Paheli #8

 Why is it easy to count cows than sheep?

गायों को भेड़ की तुलना में गिनना आसान क्यों है?

Paheli #9

 What do mathematics teachers like to eat?

गणित के शिक्षक क्या खाना पसंद करते हैं?

Paheli #10

How will you take 5 from 9 to leave 4?

आप 9 में से 4 घटाने के बाद 5 कैसे बचेंगे?

Answer :-

(1) Answer :- Two, The inside and the outside. 

अंदर (inside) और बाहर (outside) ।

(2) Answer :- Once, you subtract, it’s not 85 anymore.

उत्तर: एक बार, आपके घटाते ही , यह अब 85 नहीं है।

(3) Answer: They will say “Do you want to hear my problems”?

उत्तर: वे कहते होंगे “क्या आप मेरी समस्याओं को सुनना चाहते हैं”?

(4) Answer: Four, It happens because it has 3 letters, the word three has 5 letters in it, five and four has 4 letters in it (if you try any other numbers they will always come back to the same number four: so four is the magic number)

उत्तर: चार, ऐसा इसलिए होता है क्योंकि शब्द में 3 अक्षर होते हैं तीन में 5 में पांच अक्षर होते हैं और चार में 4 अक्षर होते हैं (यदि आप किसी भी अन्य संख्या को आजमाते हैं तो वे हमेशा एक ही नंबर चार पर वापस आएंगे: चार इसलिए है जादुई संख्या)

(5) Answer: The triangle will say that you’re pointless

उत्तर: त्रिकोण कहेगा कि आप व्यर्थ हैं

(6) Answer: It will still be 72°.

उत्तर: यह अभी भी 72 ° होगा। माइक्रोस्कोप से देखने पे वो बड़ा या छोटा नी होगा.

(7)/Answer: Dimensions.

उत्तर: आयाम।

(8) Answer: You can use a cowculator (calculator)

उत्तर: आप एक cowculator का उपयोग कर सकते हैं

(9) Answer: Pi.

उत्तर: पाई। ( Pie )

(10) Answer: F I V E
After removing the 2 letters F and E from the five and you have IV.

उत्तर: रोमन में एफ आई वी ई (Five) ऐसे लिखते है.
पाँच (Five) में से 2 अक्षर F और E निकालने के बाद और आपके पास IV है।


Read more....

Bollywood movie dialogues

Love whatsapp dare

Test your mind

Detective Puzzles

100 Punjabi riddles

20 easy riddles

No comments:

Post a Comment

सफलता के 21 मंत्र " 👏, (21 Mantras of Success")

 सफलता के 21  मंत्र " 👏, (21  Mantras of Success")  👏1.खुद की कमाई  से कम           खर्च हो ऐसी जिन्दगी           बनाओ..! 👏2. द...